WordPress artık bir çok web sitesinin altyapısı halinde. Öyle ki hemen her gün birçok ziyaretçi alan web siteleri dahi WordPress altyapısını kullanıyor. Hatta ben de sizlere yazılarımı WordPress ile kurduğum sitemden ulaştırıyorum. Tahmin ediyorum benim gibi bir çok kişi de WordPress’te yazı yazarken bazı durumlarda satırlar arasında geniş aralık olmasından rahatsız olmuştur. Bu makalede “wordPress satır arası boşluk sorunu” için uygulayabileceğiniz kolay çözüm yolundan bahsedeceğim.
WordPress Satır Arası Boşluk
Genellikle yazıları yazarken sonraki satıra geçmek için Enter tuşuna basıyoruz. Bir başka deyişle Enter tuşuna basmakla yeni bir paragrafa geçmiş oluyoruz. Aslında bu durum bir sorun değil, çünkü normal yazımda yeni bir paragrafa geçmiş oluyorsunuz. Yazımın düzgün ve okunaklı görünmesi açısından da gerekli bir durum. Fakat alt alta gelmesini istediğimiz yazılar için oluşan görüntü aşağıdaki gibi oluyor.

Ama bazı yazımlarda bu görüntünün oluşması bir sorun olarak karşımıza çıkabiliyor. Çözüm için oldukça basit bir kısa yol kombinasyonumuz var.
Satır Boşluk Sorunu Çözümü
Mevcut satır ile “Enter” tuşu ile geçilen yeni satır arasındaki boşluğun sorun olduğu, istenmediği durumlar olabiliyor. Yani yazı içinde liste şeklinde alt alta gelmesini istediğimiz, arada bir satırlık boşluk görünmesini istemediğimiz durumlar bunlar. Ve bu durumlar için çözüm oldukça basit. Bunun için sadece Enter tuşuna basmak yerine Shift + Enter kombinasyonunu kullanmamız gerek.
Shift tuşuna basılı iken Enter tuşuna bastığımızda oluşacak görünüm ise aşağıdaki gibi olacaktır.

Yazılım içerikli bir blog veya web siteniz varsa ve kod gösterimi yapıyorsanız veya sitenizde şiir paylaşımları yapıyorsanız Shift + Enter çok işinize yarayacaktır. Çünkü yazdıklarınız okuyucularınız için göze hoş görünen bir düzende görünecektir.
Makalemin WordPress’te kendi web sitesini oluşturan tüm kullanıcılar için faydalı olmasını umarım.
Yazı Önerisi:
- Ücretsiz En İyi DNS Sunucuları – 2025 (Güncel)
- Apple Bilgisayarlara Neden Mac Deniliyor?
- SSD mi HDD mi? SSD ve HDD Farkları Nelerdir?